Visit Green Smoke Home > Gezonde tabak?

Philip Morris plant een gezondere tabakssigaret

28-12-2013, door

Philip Morris kondigt plannen aan om tegen 2017 een minder schadelijke sigaret op de markt te brengen. De bedoeling hiervan is om de strijd aan te gaan tegen de elektronische sigaret die momenteel gewonnen wordt door de e-sigaret.

Deze nieuwe sigaret zou de tabak ook verwarmen in plaats van ze te verbranden om zo een aerosol te genereren die door de gebruiker wordt ingeademd. Het principe lijkt dus sterk op hetgeen e-sigaretten vandaag de dag al doen. De digitale (elektrische) sigaret wordt beschouwd als een veel gezonder alternatief dan de analoge (tabak) sigaret.

Elektronische sigaretten haalden recent meermaals de media naar aanleiding van gunstige wetenschappelijke onderzoeken alsook de publicaties door de financiële giganten UBS en Wells Fargo. Ze laatsten onderstrepen de groei in de elektronische sigaretten industrie en voorspellen dat de markt tegen 2014 gaat verviervoudigen.

Volgens UBS zou de e-sigaret industrie tegen 2014 dus een "billion dollar industry" zijn.

Philip Morris is niet de eerste tabaksgigant die het belang van de e-sigaret industrie erkent. Eerder dit jaar kocht Lorillard (maker van Kent sigaretten) een e-sigaret bedrijf uit North Carolina op.

In e-sigaret kringen reageert men verbaast op de aankondiging van Philip Morris. Men had eerder verwacht dat P.M. als reactie op Lorillard ook zou overgaan tot het opkopen van een elektronische sigaretten producent.
Tweet dit artikel:Reageer en geef uw mening: